Vše skladem a ihned k vyzvednutí v Praze

Co se změnilo v SE 2022

Apple v březnu představil dalšího nástupce řady iPhone SE. Jedná se o již třetí generaci tohoto zařízení. Na první pohled se jen těžko hledají rozdíly oproti předchůdci, vychází totiž stále z designu iPhone 8. Jedno nové SE 2022 jsme si proto pořídili, abychom se mu mohli kouknout pod displej a zjistit, kolik dílů skutečně sdílí se svými předky.

Fanoušci značky tento model přivítali celkem vlažně, protože kromě lehce odlišných barevných variant, nového čipu A15, podpory 5G a údajně odolnějším materiálům, vypadá skutečně téměř stejně jako iPhone 8, který je o šest let starší. Jedná se o telefon pro méně náročné a konzervativní uživatele. Pro nás nadšence, kteří rádi zařízení opravujeme a zkoumáme to ale může znamenat výhodu, protože by měl sdílet většinu dílů s předchozí generací. 

Po otevření je na první pohled jasné, že největší změnou oproti předchůdci je základní deska. Hlavně kvůli novému čipu A15 Bionic, díky kterému již podporuje 5G sítě má trochu jiný tvar a je pár milimetrů delší. Dále se také změnil tvar baterie. Ta narostla o necelých 200 mAh a kvůli tomu se musel změnit i tvar hlasitého reproduktoru. 

Na obrázku jsme zvýraznili místa, kde došlo ke změnám oproti předchozímu SE 2020. 

  1. Anténa - jiný tvar 
  2. Baterie - je nyní větší
  3. Zadní kryt - kvůli nové základní desce má jinak umístěné závity pro její uchycení
  4. Nabíjecí konektor - jiný tvar
  5. Reproduktor - jiný tvar

Zaujal nás jeden detail ohledně kompatibility displejů. Jedná se o takovou kuriozitu a to, že na SE 3 generace je jinak řešený krycí plech displeje. Má dva menší krycí plechy, které jsou uchycené nezávisle. Na obrázku si ale můžete všimnout, že displej má stále díry na šroubky i v prostřední části displeje. Ty po osazení displeje krycím plechem zůstávají prázdné.