Vše skladem a ihned k vyzvednutí v Praze

Z první nebo druhé ruky

Při koupi nového iPhone se nabízí hned několik možností, kde ho koupit. V tomto článku se budeme zabývat jejich pro a proti. 

Nový iPhone z oficiální distribuce

Pokud se rozhodnete zakoupit úplně nový iPhone, zvolte oficiálního distributora. U takového zařízení máte jistotu originality, záruky a hlavně se vyhnete skrytým vadám. Apple navíc na svá zařízení poskytuje roční mezinárodní záruku. To znamená že telefon případně můžete reklamovat kdekoliv na světě v autorizovaném servisním středisku, nebo Apple store. Pokud zařízení zakoupíte jako fyzická osoba, máte ještě samozřejmě klasickou dvouletou záruku. 

iPhone repasovaný třetí stranou 

Poslední dobou se rozmohl trend repasovaných telefonů. Myšlenka je to skvělá, ale pokud se rozhodnete pro repasovaný telefon, musíte počítat s několika háčky. Přímo Apple také nabízí repasované kusy, v naší distribuci však nejčastěji narazíte na zařízení repasovaná třetí stranou. Takový iPhone potom většinou nemá originální displej ani zadní kryt a základní deska jako taková už mohla být v provozu i několik let, v horším případě dokonce opravovaná. Bohužel jsme se při servisu setkali i s repasovanými telefony, ve kterých chyběly šroubky nebo krycí plechy. Na trhu je několik prodejců repasovaných iPhonů, takže záruka se bude lišit kus od kusu, více bychom ale rozhodně důvěřovali mezinárodní záruce Apple. Nebudeme házet všechny poskytovatele repasovaných telefonů do jednoho pytle, ze zkušenosti jsme ale k této variantě skeptičtí a pokud chcete vážně ušetřit, je tu ještě třetí možnost nákupu. 

Použitý iPhone

Tento bod je nejspornější, protože u použitého zařízení můžete narazit na krásný kus v originálním stavu, který bude mít jen pár škrábanců. Stejně tak se ale může jednat o zařízení po kontaktu s kapalinou, neodborně opravované, nebo osazené nekvalitními díly. U použitého kusu je nejlepší, když znáte jeho minulost a původního majitele. iPhone toho vydrží opravdu hodně, když se s ním správně zachází. My bychom dali přednost iPhone v originálním stavu se známkami používání před repasovaným kusem, který může skrývat nemilá překvapení.