Vše skladem a ihned k vyzvednutí v Praze

Jak je to s těmi originálními displeji

Není displej jako displej! Většina prodejců náhradních dílů nabízí více jakostí od každého modelu. Displeje, které je možné koupit na českých eshopech nebo čínských nákupních portálech, jsou často kopie originálních displejů. Podle kvality zpracování vznikají obdobné vady:

  • Pozorovací úhly jsou menší, na displej se někdy musí dívat téměř kolmo, aby bylo dobře vidět.
  • Podsvícení displeje je nerovnoměrné a ,,do modra”.
  • Flex kabely jsou méně kvalitní, hůře se s nimi manipuluje a konektory na nich nevydrží opakované odpojení.
  • Barevné podání může být jiné.
  • Dotyk je méně citlivý, u starších modelů se projevuje vada zvaná ,,ghost touch”, která způsobuje samovolné klikání na displeji.
  • Displeje jsou tlustější a některé čínské displeje pak ,,vystupují” z telefonu.  

Protože Apple neposkytuje mimo autorizované servisy originální náhradní díly, nejlepší alternativou jsou repasované originální displeje. Repase je ale časově náročná a ne každý displej lze znovu použít.

 

Proces repasování originálního displeje


Původní prasklý displej se otestuje. Musí se jednat o displej originální, plně funkční, s pouze prasklým krycím sklem. Displej nesmí mít poškozené flex kabely, vytopené podsvícení atd. Tímto testem projde pouze cca 20% displejů u telefonů donesených běžně na opravu. Ostatní displeje jsou pro repasování nepoužitelné.

  1. V druhé fázi je displej doručen k dodavateli, který provede repasování. Z displeje je za teploty cca 80°C odstraněno krycí sklo. Dále je odstraněna původní vrstva lepidla,  případně poškozený přední polarizér. Vše je dokonale očištěno speciálním prostředkem na čištění odseparovaných displejů.
  2. Další postup je prováděn v bezprašné místnosti, kde se díky HEPA filtru s účinností 99,98%, nenachází prach. Na displej se nanese opticky čisté lepidlo OCA v podobě ,,samolepky”. Na něj je osazeno krycí sklo, které má již z výroby rámeček  displeje.
  3. Následně je displej vložen do laminovacího přístroje. Tam se spojí lepidlo s displejem a sklem dohromady. Tento proces probíhá ve vakuu a zamezí se tak vzniku nežádoucích bublin.
  4. V posledním kroku je displej vložen do autoklávu, kde se za vysokého tlaku vzduchu dostanou z displeje okem neviditelné bubliny a celý proces lepení se tím dokončí.
  5. Displej je osazen protiprachovou mřížkou (slouží k uchycení a krytí sluchátka). Dále stínící samolepkou v místě, kde se displej opírá o kameru nebo jiné části telefonu. Tato samolepka se na ,,čínských” displejích nenachází, a proto dochází  k přenášení vibrací a teploty do kamery.
  6. Displej podstoupí kompletní výstupní test, a to jednak na testovacích telefonech, stejně i na speciálních testerech, které proměří dotykovou plochu. Displej dostane ochrannou samolepku z výstupní kontroly a putuje zpět k nám do skladu.
  7. U nás je displej zabalen do přepravního balení. To ho chrání proti poškození. Balení polepíme etiketou s daným modelem a displej uskladníme.
  8. Před samotnou expedicí k zákazníkovi je displej opět otestován a opatřen naší finální kontrolní plombou.

 

Celý proces je dělán hromadně a trvá i několik týdnů, jelikož nastavení teploty a tlaku jednotlivých strojů je pro každý model odlišné. Z tohoto důvodu není tento proces možné provést na počkání. Ačkoliv to některé iPhone servisy nabízí, jedná se jen o reklamní trik! Zákazník ve skutečnosti dostane displej ,,čínský” a jen na něj má slevu, jelikož servis může původní originální displej dále odkoupit. Tímto odkupem se zabýváme i my, protože pouze část původních displejů lze repasovat, a tak musíme odkupem doplňovat zásoby displejů vhodných k repasování.

Výkup originálních displejů, proces jejich testování, repasování, samotný materiál a vybavení k němu potřebné - to vše jsou položky velmi nákladné a díky tomu je i cena mnohem vyšší než u displejů ,,čínských”. Na druhou stranu získáte displej, který má perfektní barvy, zobrazovací úhly, dotyk a do telefonu jde nainstalovat tak, jak má. Jelikož je dlouhodobá reklamovanost těchto displejů cca 0,3%, můžeme si dovolit na tyto displeje jako prodejce poskytovat záruku 24 měsíců. A pokud si jej necháte u nás v servisu nainstalovat, pak dokonce 5 let!